Myrthe
05/28/2024
4 min
0

Zomerbruiloft (10 tips!)

05/28/2024
4 min
0

Trouwen in de zomer

In de zomermaanden, wanneer de zon hoog aan de hemel staat en de lucht warm is, zijn veel geliefden druk bezig met het plannen van hun bruiloft! Jaja, de zomer is alweer volgeboekt en ook dit jaar gaan er ontzettend veel mensen trouwen. Denk aan mooie, zonnige, romantische trouwlocaties met grote tuinen, de natuur in bloei, prachtige verstopte plekjes aan de rand van het bos, jullie ceremonie aan een mooi rustig meer, je arriveert in een houten bootje, een te gekke cabriolet of op een ‘met bloemen versierde’ fiets. Laten we eerlijk zijn, in de zon is alles fantastisch! Terwijl deze zomerse dagen gevuld zijn met liefde en geluk, brengen ze ook vaak een uitdaging met zich mee: de hitte! Niets is zo verraderlijk als het weer, helemaal in Nederland. Je hoopt natuurlijk op de perfecte temperaturen met een heerlijk briesje, maar wat als er een “hittegolf” op komst is?

Populaire periode om te trouwen

Juli en augustus zijn over het algemeen de warmste maanden in het jaar vanwege de langste dagen en de meeste zonuren, daardoor ook gelijk de populairste periode om te trouwen. Daarnaast is het een vakantieperiode, waardoor gasten vaak meer flexibiliteit hebben om aanwezig te zijn bij een bruiloft. Naast deze twee zomermaanden is ook trouwen in juni populair vanwege het begin van de zomer en de mogelijkheid om te profiteren van de langste dag van het jaar, de zomerzonnewende, die meestal rond 21 juni valt. Daarnaast zijn in de zomerperiode alle weekenden populair en wordt er vaak getrouwd op specifieke data zoals 7 juli (07/07) en 20 augustus (20/08) die worden beschouwd als "geluksdata”!

De heetste dag ooit

Je zal het net zien, ga je trouwen blijkt het de heetste dag allertijden te worden! Niet heel fijn;-) De heetste dag ooit in Nederland werd gemeten op 25 juli 2019. Op die dag steeg de temperatuur in Gilze-Rijen (Noord-Brabant) tot maar liefst 40,7 graden Celsius. Wow, dat is wel heel warm. Hoeveel mensen er op deze dag zijn getrouwd kunnen we helaas niet achterhalen maar wel weten we dat over het algemeen in Nederland gemiddeld tussen de 100 en 300 huwelijken per dag worden voltrokken. In de zomer en weekenden ligt het aantal hoger dan op andere dagen. De bruidsparen die dus net op deze heetste donderdag ooit zijn getrouwd hebben vast moeten afzien! Nou ja, ze hebben de bruiloft wellicht afgestemd op het warme weer maar wat kan je dan precies doen en hoe bereid je je het beste voor op de hitte? Wij hebben een aantal tips & tricks verzameld die jullie kunnen helpen als je op een hete zomerse dag gaat trouwen!

Tips & Tricks

  1. KIES LICHTE STOFFEN: Ga voor lichte, ademende stoffen zoals linnen of katoen voor zowel het trouwpak als de jurk. Deze stoffen laten lucht door en houden je koeler dan zware stoffen zoals wol.
  2. OVERWEEG EEN INFORMELE SETTING: Als het mogelijk is, overweeg dan om de bruiloft buiten te houden in een tuin of op het strand. Dit kan helpen om de hitte van een afgesloten ruimte te vermijden. De trouwlocatie wordt meestal ver van tevoren geboekt dus dit kan je niet helemaal zien aankomen maar wel kan je rekening houden met de periode en gemiddelde temperaturen rond deze tijd.
  3. PAS JE THEMA AAN: Denk aan een zomers thema met lichte kleuren en communiceer dit naar je gasten. Kies een dresscode die erbij past zoals “Summer- of Luchtig Chique”. Stuur een “lichte” (pastel)kleuren palette mee die hierbij past. Donkere kleuren absorberen meer warmte en dit wil je niet!
  4. HYDRATEER & CREEER VERFRISSENDE STATIONS: Creëer leuke verfrissende stations op je trouwlocatie. Maak leuke houten bordjes met bijv.: “EVEN AFKOELEN”! Zet hier waterdispensers neer met ijskoud water gevuld met komkommer, citroen, munt of bessen voor een verfrissende twist. Nog een leuk weetje over MUNT in je water: als je muntblaadjes toevoegt, koel je nog beter af. Dat komt doordat munt je zenuwen voor de gek houdt. In de plant zit namelijk menthol. Je smaakpapillen worden door menthol zo gestimuleerd dat ze denken dat het heel koud is. Daarom werkt munt verfrissend. En je water smaakt ook een stuk minder saai! Top toch? Leg hiernaast gekoelde vochtige handdoeken neer zodat gasten zich kunnen verfrissen door hun gezicht en nek ermee af te vegen, waterspray, waaiers, deodorant, zonnebrand etc. Maak het leuk en praktisch om hier even een tussenstop te maken! Houd daarnaast genoeg flesjes water bij de hand voor zowel jijzelf als voor je gasten.
  5. ZET FRUIT- EN GROENTESNACKS NEER: Biedt een selectie van verkoelende snacks aan zoals plakjes watermeloen, druiven, komkommersticks, en cherrytomaatjes. Deze snacks helpen niet alleen om gehydrateerd te blijven, maar bieden ook voedingsstoffen en energie.
  6. GEBRUIK ACCESSOIRES SLIM: Kies lichte accessoires zoals een linnen stropdas of een hoed om je hoofd koel te houden en tegelijkertijd stijlvol te blijven.
  7. ZORG VOOR SCHADUW EN VENTILATIE: Als je buiten trouwt, zorg dan voor voldoende schaduwrijke plekken waar gasten kunnen ontspannen en afkoelen. Denk aan grote parasols, een boomrijke omgeving of een mooie stretchtent. Als de bruiloft binnen plaatsvindt, zorg dan voor voldoende ventilatie om de luchtstroom te bevorderen en de temperatuur te reguleren. Overleg dit van tevoren ook met jullie trouwlocatie!
  8. VERFRISSENDE PAUZES: Plan af en toe verfrissende pauzes in, vooral als de ceremonie of receptie lang duurt. Dit geeft iedereen de kans om even op adem te komen en af te koelen.
  9. ZONNEBRAND EN INSECTENWEREND MIDDEL: Vergeet niet om zonnebrandcrème en een insecten-werend middel mee te nemen, vooral als de bruiloft buiten plaatsvindt. Zo blijft iedereen comfortabel en beschermd tegen de zon en insecten.
  10. ZORG VOOR PARAPLU’S: Mocht er weinig schaduw aanwezig zijn, zorg dan dat er (UV beschermende) paraplu’s klaarstaan. Een paraplu is makkelijk uit te delen of te pakken en kan directe zonnestralen blokkeren en schaduw creëren, waardoor je blootstelling aan de zon vermindert. Dit kan je gasten helpen om de lichaamstemperatuur te verlagen en te voorkomen dat ze oververhit raken. Zet een leuke mand neer en laat ze bedrukken met jullie initialen zodat ze ook nog een leuke “persoonlijke touch” creëren!

Trouwen met Trouwpakketten.nl

Laat de zomer maar komen, met al deze tips kan het niet misgaan! Mocht je nog druk bezig zijn met de organisatie van jullie zomerbruiloft, vraag ons dan vooral om mee te denken. We kennen de meeste trouwlocaties en werken met een dreamteam aan leveranciers dus we kunnen jullie overal bij ondersteunen. Het is fijn om alles via één leverancier te regelen en je maakt kosteloos gebruik van onze ervaring en expertise. Deze delen we met liefde! Als laatste kom je bij ons nooit voor verassingen te staan en communiceren we duidelijke prijzen. Ook fijn! Neem vooral even contact met ons op als je nog voor keuzes staat waar je niet helemaal uit komt. Het leukste team aan weddingplanners en bruiloft specialisten staat vrijblijvend voor jullie klaar!


Reacties