Myrthe
10/19/2023
2 min
0

De Herfstbruiloft (tips & tricks)

10/19/2023
2 min
0

Ooh nee de herfst is begonnen!

Laten we eerlijk zijn, we moeten allemaal weer een beetje wennen aan de omslag van het weer. Het is ineens koud, regenachtig en grauw buiten. We zetten de kachels weer aan en sluiten ons op een regenachtige dag toch het liefst even lekker op in ons warme fijne huis.

Als klein meisje of jongetje droomde je ervan om later te trouwen.

Je droomde van jezelf in een mooie jurk of mooi pak, alle liefde om je heen en het enorme feest wat trouwen met zich meebrengt. En natuurlijk niet te vergeten.. Het fijne zonnetje! Je ziet jezelf lopen op een prachtige buitenlocatie onder een haag van bloemen, kinderen die rondrennen in de prachtige tuin en vlinders en bijtjes die je tegemoet vliegen.

Ik ben zelf rond half september (einde zomer) getrouwd. Volgens de statistieken zou dit een prachtige periode moeten zijn waarbij het ‘meestal’ mooi en zonnig weer is.. Oké dachten we, dit moet goedkomen. Niet dus! Wij hadden een heel weekend regen. Sta je dan bij een prachtig landhuis midden in de Belgische Ardennen met een enorme tuin eromheen. Gelukkig hebben we een tent in de tuin neergezet en eerlijk waar, ik heb me geen moment druk gemaakt om het weer. Het was juist heel bijzonder en knus en we hebben het grootste deel van de tijd in de buitentent doorgebracht!

In eerste instantie denk je dus niet direct aan trouwen in de herfst. Waar de onderkant van je trouwjurk aan het einde van de dag zwart is en onder de modder zit, je je hakken maar uitgegooid hebt omdat je constant blijft hangen in de blubber. Oké dit klinkt natuurlijk wel heel slecht. Maar zo is het helemaal niet! Er gaan juist veel mensen trouwen in deze prachtige tijd! De herfstbruiloft is gewoon helemaal in en super romantisch! Denk aan mooie warme kleuren, de prachtige natuur, kampvuurtjes om je warm te houden, schapenwol en kleedjes, veel kaarsjes, warme dranken en stiekem een klein scheutje rum in de je chocolademelk met slagroom. Wow, Dit klinkt toch goed! Wij zijn grote fan van de herfstbruiloft.

Hoe maak je je herfstbruiloft helemaal compleet?

Een aantal tips & tricks om jullie een stuk op weg te helpen.

1. Kies voor een mooie buitenlocatie (liefst midden in de natuur omringt door bomen) vanwege de prachtige kleuren bladeren in de herfst. Geloof ons de foto’s worden fenomenaal!

2. Zet een mand neer vol paraplu’s met jullie namen en trouwdatum erop. Omarm het weer! Dit is ergens ook toch wel weer heel grappig. Kies voor bijvoorbeeld verschillende ‘passende’ kleuren waardoor je ook een enorm leuke en unieke groepsfoto kan maken. Neem even een kijkje in onze webshop en bestel ze gelijk!

3. Dresscode voor de gasten herfst: warme kleuren en laagjes. Dit is ook nog eens helemaal in!

4. Hou de gasten warm. Steek kampvuurtjes aan, leg overal kleedjes neer (zie onze webshop voor gepersonaliseerde kleedjes met jullie namen en trouwdatum erop!) en maak de plek romantisch met veel kaarsen.

5. Laat een akoestisch zangduo, zanger of zangeres op de achtergrond zingen. Zo midden in de natuur wordt dit super romantisch! Laat ons je op weg helpen en check hier de opties voor live muziek (bands).

6. Decoreer de locatie met mooie warme kleuren en bloemstukken voor de extra herfst-touch (denk aan echte herfstbloemen zoals zonnebloemen, herfstasters, chrysanten en dahlia's)

7. Geef je gasten warme dranken en kies voor een prachtige mooie “herfst” bruidstaart & sweet table (denk bijvoorbeeld aan pompoen, karamel, peer en kaneel). Zie onze voortreffelijke herfsttaart bij bruidstaart voor nog meer inspiratie!

8. Kies voor een prachtig mooi “herfst” bruidsboeket en corsage met warme kleuren zodat jullie helemaal matchen met het thema.

9. Laat de cateraar het diner aanpassen op de herfst en serveer heerlijke seizoensgebonden gerechten.

10. Zorg voor overdekking met een aantal warmtelampen! Denk aan een mooie grote tent of een (deels overdekte) ‘binnen-locatie’ waar je naartoe kan verplaatsen gezien het weer altijd onvoorspelbaar blijft.

Herfstbruiloften zijn dus gewoon te gek! Jullie herfstbruiloft wordt fantastisch. Wij kunnen niet wachten op de mooie foto’s! En kom je er even niet uit, laat Trouwpakketten.nl je dan inspireren en ondersteunen! Wij denken graag met jullie mee.

Reacties