Myrthe
03/08/2024
3 min
0

Grappige feitjes over trouwen

03/08/2024
3 min
0

We lezen en horen vooral over alle mooie traditionele bruiloften. De één nog mooier en ‘sprookjesachtiger’ dan de ander. Heerlijk om even helemaal weg te zwijmelen bij al deze prachtige verhalen. Vooral als je zelf binnenkort gaat trouwen. Maarrr, niet alle bruiloften zijn zo traditioneel en romantisch als je denkt! Nee zeker niet. Er zijn ook een paar hele bijzondere gevallen en feitjes over trouwen waar je vast nog nooit van gehoord hebt!

Trouwen met een voorwerp of gebouw

Huh? Wat? Oké hier wil ik meer over weten. Er zijn dus blijkbaar mensen die met een voorwerp of gebouw zijn getrouwd!! Dit meen je toch niet? ;-) Ja serieus. Er is een vrouw uit California met een treinstation getrouwd. Vanaf kleins af aan werd ze helemaal warm van dit treinstation (ze was 9 jaar oud) en naar eigen zeggen kregen ze 2 jaar later toen ze 11 jaar was een soort van relatie. Ze voelt zich verbonden met dit treinstation en gaat er regelmatig heen om tegen de muren aan te leunen. Voor haar voelt dit als een samenzijn. Het station heet Santa Fe en deze vrouw is dus ceremonieel getrouwd met dit gebouw en heeft haar achternaam veranderd in Santa Fe! Het lijkt mij een wat saaie relatie maar oké. Ik denk dat jullie je nu afvragen of ze dan ook “intiem” is met dit gebouw.. Ze vindt het respectloos om dat daar te doen tussen de mensen maar is mentaal ‘intiem’ met haar als ze thuis aan haar denkt. Ahhum juist;-) Oké dit bijzondere fenomeen wordt niet wettelijk erkend maar wordt ceremonieel wel toegestaan. Je mag dus met een gebouw of voorwerp trouwen. Er is ook ooit iemand met de Eiffeltoren getrouwd en hiernaast zijn auto’s, poppen & computers populaire voorwerpen om mee te trouwen.

Bijzondere Thema’s

Er zijn bruiloften waar iedereen verkleed mag komen. Denk aan bijvoorbeeld een “Harry Potter” thema. Alle gasten zijn verkleed als karakters uit het verhaal Harry Potter. Hoe hilarisch is dit? Recentelijk heeft een bruidspaar in Nederland (Bennie & Jantine) elkaar het ja-woord gegeven in Dinosaurus pakken op het stadhuis van Eindhoven. Dit zag er ook echt te grappig uit. Daarnaast is het thema Star Wars en Superhelden ook populair onder de bijzondere bruiloften! Het lijkt mij te gek om ‘zogenaamd’ op een ruimteschip te trouwen. Je kan hier natuurlijk he-le-maal los gaan qua decoratie! En het feest wordt vast te gek tussen de “Stormtroopers”, “Yoda’s” & “Darth Vader’s”.

Massabruiloften

Er zijn plekken op de wereld waar massa-bruiloften plaatsvinden. Ja, als je dan toch gaat trouwen waarom dan niet gelijk met honderden of soms zelfs met duizenden bruidsparen! In Zuid-Korea vindt zo’n bruiloft-evenement vaker plaats. Zo’n 3 jaar geleden zijn hier zo’n 30.000 mensen bij elkaar gekomen om te trouwen, wel uit naam van de zogenaamde verenigingskerk (religieuze beweging). Sommige stellen hertrouwde maar zeker 6000 stellen zijn hier voor het eerst getrouwd. En allemaal in traditioneel kostuum (witte jurk en donker pak). Je kan zeggen wat je wil maar gezellig wordt het wel met 30.000 man!

Trouwringen met GPS

Een ander leuk feitje is dat er tegenwoordig trouwringen bestaan met GPS erin! Heel handig als je een wat chaotische partner hebt die wel eens wat kwijt is. Zou voor mij best een oplossing zijn;-)

Unieke plekken

Mensen trouwen op de gekste en meest unieke plekken. Hier de leukste op een rij.

  • Onder water. Elkaar het ja-woord gegeven onder water. Zowel het bruidspaar als de gasten worden in duikuitrusting verwacht!
  • In de lucht. Trouwen in een luchtballon. Hoe bijzonder en intiem is dit? Hopelijk waait het niet te hard en kom je weer veilig op de grond;-)
  • In een pretpark. Elkaar het ja-woord geven in de achtbaan. Je moet er maar zin in hebben terwijl je naar lucht hapt! Maar plezier gaan jullie (en de gasten) zeker hebben!
  • De dierentuin. Als dit je favoriete plek is waarom ook niet? Tussen de diertjes elkaar de eeuwige liefde beloven! Best romantisch.
  • Op de top van de berg. Het is een hele klim maar als je zo dicht bij de hemel bent en je uitkijkt over de wereld, dan snap ik dat dit een hele bijzondere ervaring is.
  • In een grot. Ja, er zijn mensen die trouwen in ondergrondse grotten. Omdat dit uniek en mysterieus is. Carlsbad Caverns in de VS en de Waitomo-grotten in Nieuw-Zeeland zijn wereldwijd bekende populaire locaties voor “grotbruiloften”. Mocht je dit geweldig vinden, in de Gemeentegrot in Valkenburg kan je elkaar ook het ja-woord geven!
  • Bruiloft in de ruimte. Terwijl dit nog niet is gebeurd, zijn er enkele bedrijven die werken aan het mogelijk maken van bruiloften in de ruimte. Dit omvat een ceremonie aan boord van een ruimtevaartuig of zelfs op een andere planeet. WOW! Next level dit!

Trouwpakketten.nl denkt graag met je mee

Mocht je nou helemaal geïnspireerd zijn om op een bijzondere manier te trouwen (liever wel met elkaar en niet met een voorwerp of gebouw;-)), laat ons vooral met jullie meedenken! Na al deze bijzondere verhalen te hebben gelezen zijn er hier in Nederland ook echt wel hele unieke opties om het ja-woord te geven!

Reacties