Trouwpakketten.nl
09/22/2023
4 min
0

Organiseer je bruiloft zelf! (Bekijk onze 3 gouden tips!)

09/22/2023
4 min
0

Yes yes yes!! Je eigen bruiloft regelen is he-le-maal 2024! Dit wil ik! Maar oké, wat nu? Waar start je in vredesnaam.. Het allerbelangrijkste is natuurlijk de trouwlocatie. Waar willen jullie trouwen? Bij Trouwpakketten.nl zijn we hier dagelijks mee bezig en geloof ons, dat is zo makkelijk nog niet. Op zich zijn veel “officiële” trouwlocaties natuurlijk fantastisch maar toch ook wel weer wat veeleisend. Het gaat al snel over geld, geld, en nog eens geld. Natuurlijk kost het allemaal een hoop, maar je wil geen keuze verplichtingen opgelegd krijgen en geen minimum bedrag moeten betalen omdat deze trouwlocatie wel hééél populair is…

Soms kom je er gewoon niet uit en zoek je toch iets anders en unieks. Wij zijn fan van de landelijke bruiloft ergens in de natuur op een mooi verstopt plekje. Maar ja, hoe vind je deze plek en hoe pak je dit aan? Dit zijn onze tips om jullie een beetje op weg te helpen.

TIP 1. Zoek een prachtig huis midden in de Ardennen (er staan er genoeg) en laat je gasten overnachten.

De huizen in de Ardennen zijn werkelijk prachtig. Ze staan midden in de natuur en hebben vaak hele grote tuinen. Perfect voor een romantische bruiloft! Bij aankomst steek je het kampvuur aan en zorg je voor een heerlijke eerste avond waarbij jullie de gasten welkom kunnen heten op dit speciale moment, ‘jullie bruiloft’. Doordat je in de avond tijd doorbrengt met de gasten is de druk er vanaf en kan je extra genieten van de trouwdag zelf. Dit is win-win!

Laat een mooie ‘stretchtent’ leveren voor in de tuin en vraagt een klein team van vriendinnen om de aankleding en styling te doen! Mooie LOVE lichtletters in de tuin op de dansvloer, bloemen en ballonnen rondom het huis en lampionnen in de bomen maakt jullie droomlocatie  al snel helemaal af. Laat de lokale bakker ’s ochtends broodjes leveren (dit zijn ze gewend door al die grote groepshuizen in de buurt) en de lokale drankenleverancier de dranken. Zoek voor het diner een lokale cateraar of laat familie of vrienden lekker koken. Vaak kent de huisbaas alle lokale leveranciers en weet precies waar je moet zijn. Dit scheelt een hoop uitzoekwerk! In deze groepshuizen is alles aanwezig, een grote keuken, genoeg tafels, glaswerk, schalen etc. Je hebt dus weinig extra nodig en je creëert zo mooie lange gedekte tafels in de tuin of binnen. De ceremonie houden jullie in de tuin en bij slecht weer in de romantisch aangeklede stretchtent. Wil je de gasten extra ontlasten huur een bus in om ze ook nog eens te brengen. Kies een centraal punt waar ze in kunnen stappen en het feest kan beginnen.


TIP 2. Zoek een mooie boerderij waar je kan overnachten

Het internet staat er vol mee, overnachten bij de boer en boerin! Hoe leuk is dit? Wij van Trouwpakketten.nl zijn fan van deze landelijke locaties en zijn zelf ook druk op zoek naar deze verstopte plekjes. Geloof ons, ze zijn er! Als je bij de boer mag overnachten, dan kan je er toch zeker ook trouwen?! Elkaar het ja-woord geven terwijl je mijlen ver over het weiland kijkt, buiten dineren aan een lange grote tafel en de avond afsluiten met een groot feest in een romantische overdekte schuur? Dit wil je! Kom aanrijden in een mooie witte Volkswagen Kever (zie ons aanbod trouwauto’s) versierd met bloemenkrans en houten mand achterop waarbij de gasten klaar staan met een glaasje prosecco in handen en jullie met een staande ovatie verwelkomen. Wow! Wij zien het wel;-) Hiernaast geef je de kinderen (als deze genodigd zijn natuurlijk) gelijk alle ruimte om lekker buiten te zijn en te spelen. Trouwpakketten.nl biedt de beste en leukste pop-up kinderopvang aan voor op je bruiloft dus mocht je met je handen in het haar zitten, kijk dan vooral naar de mogelijkheden want dit geeft je een hoop rust.

Maak de boerderij extra persoonlijk door een photobooth met jullie zelf gemaakte fotostrip te plaatsen zodat de gasten een blijvende herinnering hebben van de mooie dag en zorg dat er een goede en fijne fotograaf is die elk moment vastlegt. Zo vergeet je deze dag nooit meer! Overleg altijd eerst goed met de boer en boerin wat mag en wat niet mag. Wil je de avond afsluiten met een band? Check dan eerst of dit oké is en tot wanneer je versterkt muziek mag afspelen. Wil je dineren aan een mooie nette tafel of passen de picknicktafels/ hooibalen met een BBQ helemaal bij jullie? De boer en boerin denken altijd met je mee! Landelijker dan dit gaat het niet worden..


TIP 3. Zoek een geweldig plekje in de buurt

Iedereen kent wel een paar mooie plekjes in de buurt. Of het nou de tuin van je ouders is, een café met een super romantisch terras vol bloemen, dat leuke verstopte restaurantje aan het water waar jullie wel eens gegeten hebben, wees creatief en trek je stoute schoenen aan. Ga gewoon even langs en geef aan dat jullie dit zo’n mooi plekje vinden en op zoek zijn naar een trouwlocatie waar jullie elkaar het ja-woord willen geven. Je wil niemand tot last zijn en denkt vast dat niemand hierop zit te wachten maar geloof ons, ze zullen vereerd zijn en deze vraag juist heel bijzonder vinden. Hoe cool is dit! Zo vind je zelf de allermooiste en beste plekken. Ook al is het geen officiële trouwlocatie, je kan er (meestal) alsnog trouwen. Je dient dit met de gemeente te bespreken, zij zullen je dan een trouwvergunning voor een dag verlenen mits dit natuurlijk mogelijk is.

Als het is gelukt en jullie hebben de droomplek gevonden om te trouwen dan helpen wij je verder met de rest! En ook dit kan je helemaal zelf. Kies jullie favoriete bruidstaart, een mooi kleurvol bruidsboeket, de aankleding zoals mooie lichtletters en een photobooth, een trouwauto, fotograaf, trouwambtenaar, DJ of band, de beste selectie staat voor je klaar! Wij zorgen ervoor dat alles goed wordt gecommuniceerd en op tijd bij jullie wordt klaargezet zodat je enkel nog hoeft te genieten van dit mooie moment samen, jullie bruiloft!

Reacties